Video
Вртење на Земјата околу својата оска.На осветлениот дел од планетата е ден, а на затемнетиот дел е ноќ..mp4
Word
ИСТРАЖУВАЊЕ НА СЕНКИ рл.doc
PowerPoint
Правење-сенки.pptx
PowerPoint
Презентација-Приказна-за-сонцето-ПН2.2.5.pptx
Word
Р.Л.-сенките-во-текот-на-денот.docx
PDF
РЛ_Сонцето_и_небото.pdf
Word
Содржини-по-природни-науки.docx
Video
Сонцето е ѕвезда која ослободува топлина и светлина во вселената.mp4